HACCP školení hygienického minima - zásad
Péče o zdravotní nezávadnost a bezpečnost potravin a pokrmů v praxi znamená
zabezpečit vzdělávání pracovníků v potravinářství, při výrobě, skladování ,
přepravě a výdeji pokrmů a prodeji potravin, zároveň pracovníci v potravinářství
musí znát podmínky skladování a manipulace s potravinami a pokrmy včetně
jejich trvanlivosti a rizika jejich znehodnocení.
Důležitá je znalost osobní a provozní hygieny a rizika infekčních
onemocnění.
Osnova kurzu
- bezpečnost potravin a pokrmů - fyzikální, chemická a mikrobiologická nebezpečí
- zdravotní stav pracovníků, infekční onemocnění a otravy z potravin
- správná výrobní praxe
- správná hygienická praxe
- zásady desinfekce, dezinsekce a deratizace
- osobní hygiena pracovníků
- provozní hygiena
- význam systému HACCP, co nám přináší co je systém kritických bodů, kritická mez, ovládací opatření, nápravná opatření, dokument, záznam, ověřovací postupy,…
- platná legislativa
Přednášky lze také připravit nebo upravit dle požadavků zadavatele.